Aromaterápia izzadás ellen

Aromaterápia izzadás ellen

Bár kényes témának tartják, az izzadás problémájával mindenki találkozik – a tizenévesektől az idősebb férfiakig és nőkig. Akár jó, akár rossz, a testszag érzékeny kérdés, amely nagy hatással van az ember önértékelésére. Az igazság az, hogy az izzadástól és a testszagtól nem kell tartanunk, valójában az izzadság az élet természetes része.

Ha az izzadás problémát jelent, akkor könnyen megelőzhető. Az illóolajok remek módja ennek természetes kezelésére. Használatuk legegyszerűbb módja egy házi készítésű dezodor készítése a hónaljra, a lábra vagy a tenyérre.

Hígítsa az illóolajokat könnyű hordozóolajjal, például szőlőmagolajjal vagy kókuszolajjal. Adjon hozzá 6 csepp választott illóolajat és alkalmazza.

Az alábbi listában felsoroljuk a legfontosabb illóolajokat, amelyek segítenek megbirkózni a testszaggal és antimikrobiális, gombaellenes és antibakteriális tulajdonságokkal rendelkeznek.

Citromolaj

A citrom illóolajat és magát a gyümölcsöt kifejezetten frissítő aromája mellett évezredek óta használják az ájurvédikus orvoslás számos egészségügyi probléma kezelésére. Savas jellegű és kissé megváltoztathatja bőrének pH-értékét – ezáltal megállíthatja a baktériumok szaporodását.

Levendulaolaj

A levendula az egyik legkedveltebb olajként antiszeptikus és antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik. Édes, virágos illata van, emelheti hangulatát és megnyugtathatja!

Keverjen össze egy csepp levendulát rózsával, zsályával, pacsulival és mandarinnal a lágy virágillat érdekében.

Rozmaringolaj

A rozmaringolaj számos egészségügyi előnye miatt népszerű, és olyan hipnotikus illata van, amely kiválóan alkalmas a szagok megelőzésére és a stressz enyhítésére.

Antimikrobiális és bőrjavító tulajdonságainak köszönhetően a rozmaring illóolaj felhasználásával saját keveréket készíthet. Adjunk hozzá 5 csepp kerti 5, öt csepp koriandert, 5 csepp levendulát és 60 ml-t. boszorkány mogyoró spray palackban. Használja szokásos permetként.

Muskátliolaj

Az elme kiegyensúlyozásáról és az érzelmek szabályozásáról ismert muskátli antibakteriális tulajdonságokkal is rendelkezik, és megszünteti a testszagokat. Adjon 5 csepp olajat egy spray palackba, és keverje össze 5 evőkanál vízzel.

Teafaolaj

A teafaolajat antiszeptikus, gombaellenes és pattanás elleni olajként használják. Keverje össze más illóolajokkal és boszorkánymogyoróval a testszag megelőzése érdekében.

Comments are closed.