A vasúti szállítmányozás jelentősége a jövőben
2 mins read

A vasúti szállítmányozás jelentősége a jövőben

Ilyen időkben is mint a mostaniak lehet látni, milyen létfontosságú a vasúti szállítmányozás nemzeteink és vállalataink mindennapi életében.

A vasúti szállítmányozás nélkül sokkal nagyobb lenne az olyan alapvető termékek hiányának veszélye, mint akár az ivóvíz, az élelmiszer és a gyógyszerek. Európának minden eddiginél nagyobb szüksége van ezekre a vasúti árukra. Közös víziónk az, hogy a vasúti szállítmányozást az európai közlekedési rendszer nagy teljesítményű, hatékony és fenntartható gerincévé alakítsuk a társadalom javára.

A vasúti áruszállítási ágazat kulcsszerepet játszik az európai ipari és kereskedelmi hálózatok fenntartásában, az ügyfelek megrendelésének nagy részét teljesítve, miközben a többi szállítási mód leállt, vagy súlyos korlátozásokkal szembesült az olyan válságok során, mint amilyen a mostani is.  A széleskörű területi megvalósítás szorosan összefügg az európai iparágak területiségével, valamint a kikötői kapcsolatokkal. Ezenkívül szuverenitást biztosít Európának más kontinensekkel szemben. Ezen túlmenően a vasúti szállítmányozás hatalmas teherbírással rendelkezik. A jövőben pedig több szükség lesz erre, mert a vasút bizonyos mértékben készen áll arra, hogy fenntartsa az ipari termelés áthelyezését a kontinensen.

A világot sújtó egészségügyi válság hatalmas emberi, társadalmi és pénzügyi költségei adnak egy képet arról, hogy a globális felmelegedési válság milyen következményekkel járhat majd az életünkre és gazdaságunkra is, ha most nem lépünk fel. A vasút jelentősen hozzájárulhat a helyzetet javulásához.

A jövőben igazából több vasúti szállítmányozásra lenne szükség, mert a teherfuvarozás segíthet bennünket abban, hogy 2050-ben szén-dioxid-semleges kontinenssé váljunk, ahogy azt az európai zöld megállapodás is megköveteli.