Kerítésrendszerek vásárlása: állapítsuk meg mire van szükség!
2 mins read

Kerítésrendszerek vásárlása: állapítsuk meg mire van szükség!

Lehetséges, hogy sokat gondolkodott már azon, és soka kutatást is végzett, hogy megtalálja a megfelelő kerítésrendszert az udvarához. Már lehet kitalálta, milyen anyagot, stílust és színt szeretne látni. De gondolt például a kapuigényre is?

A kerítésrendszerek esetében többféle kapu közül is választhat is és ahogy az udvar bekerítésével kapcsolatos igényeire gondolt, ugyanúgy számításba kell vennie a kaput is.

A bejárókapu, vagy a más néven ismert átjárókapu, a kerítésrendszerekhez az egyik leggyakrabban használt kapu. Érdemes lehet olyat választani, amelyik passzol a kerítéséhez, hogy egységes, illetve harmonikus megjelenést kapjon, vagy olyat, amelyik akár dekoratívabb, azaz díszesebb és kiegészíti a stílusát. Azt is át kell gondolnia, hogyan fogja használni a kaput. Magánszemélyek fogják használni az udvarba való belépéshez és onnan történő kilépéshez, vagy bármilyen tereprendezési eszközt is lehetővé kell tenni?

Az egyetlen elemből álló átjárókaput elsősorban magánszemélyek használják, ezért ezek mérete nem nagyon változó. Nem ajánlott, hogy egyetlen kapuszárny egy bizonyos méretnél szélesebb legyen, és a legtöbb háztulajdonos megegyezik a kerítésrendszerek magasságában is, hogy a kapunak a magassága is hasonló legyen.

Ha azt szeretné, hogy az átgondoltan és jól megfontoltan kiválasztott kapu még az alapesethez képest is biztonságosabb legyen, frissítheti a használt reteszt. Lehetősége van riasztóval ellátott, integrált biztonsági kapureteszelésre vagy kulcsos zár beépítésére. Az ilyen extrán biztonságos gyártmányok optimálisan kiegészítik a kerítésrendszerek által megvalósított védelmet, és így ez a megoldás nem csupán nyugalmat biztosít majd, hanem a szemek számára is kellemes látvány lesz.