Férfi galléros póló: sportból a divatba
3 mins read

Férfi galléros póló: sportból a divatba

A férfi galléros pólók kiváló ötletnek tűnnek, amikor szeretnél elegánsabb megjelenést felmutatni, de nem akarsz nyakig beöltözni. De vajon tudtad, hogy a galléros pólók története valójában igencsak kacagtató?

Az első férfi galléros pólót valójában a teniszszereplőknek találták ki, akik az 1800-as évek végén már unhatták az ingeket, amelyeket addig viseltek a pályán. Az ingek ugyanis túlságosan szűkek voltak, és nem engedték meg a játékosoknak, hogy szabadon mozogjanak. Egy nap azonban a teniszjátékosok egy újító ötlettel álltak elő: egy pólót, amelynek gallérja megvédte a nyakukat a napégéstől, de mégis engedte szabadon mozogni őket.

Az újítás nagyon gyorsan elterjedt, és hamarosan más sportágakban is megjelentek a galléros pólók. Azonban a férfi galléros póló népszerűsége csak az 1920-as években kezdett el igazán kiteljesedni. Ekkoriban ugyanis a golfpályákon és a teniszpályákon már mindenki galléros pólóban jelent meg. Azonban a pólók igazán vicces története akkor kezdődik, amikor a divatipar felfedezte őket. Az 1960-as években a férfi galléros póló nagyon népszerűek volt, de ahelyett, hogy a sportos megjelenést erősítették volna benne, inkább a divat irányában kezdett haladni.

Az általános nézet az volt, hogy a férfi galléros pólókat a karizmatikus és magabiztos férfiak viselik, akik keresik a női figyelmet. Azonban a valóság az volt, hogy főként a számítógép előtt ülő szürke egerek és az unalmas irodai dolgozók viselték. Az emberek hosszú ideig azt gondolták, hogy a galléros pólók csupán az unalmas irodai dolgozók ruhatárában találhatóak meg. Azonban az elmúlt években egyre több divattervező fedezte fel újra a férfi galléros pólók világát, és egyre különlegesebb és izgalmasabb kivitelekkel rukkoltak elő.

A férfi galléros póló újragondolása és újragyártása a Gildan nevéhez fűződik, akik kiváló minőségű és stílusos pólókat kínálnak a férfiak számára. A Gildan galléros pólói kiváló minőségű anyagokból készülnek, amelyek tartósak és kényelmesek. Az egyik legnépszerűbb modelljük a Gildan DryBlend 6 oz. Piqué Sport Shirt, amely egy könnyű és lélegző póló, amely ideális az aktív férfiak számára.

A Gildan pólói között megtalálhatóak a klasszikus szabású és a modern, testhezálló modellek is, így minden férfi megtalálhatja a neki megfelelő pólót. Emellett a ruhadarabok széles színválasztéka is lehetővé teszi, hogy a vásárlók számára sok lehetőség álljon rendelkezésre az egyedi stílus kialakításához.