Ideális, gondozást nem igénylő műfű
2 mins read

Ideális, gondozást nem igénylő műfű

A nagymamám idén töltötte be a 81. életévét, mely egy tekintélyes szám és hála Istennek fizikailag és szellemileg is jó állapotban van teljesen. Viszont azért vannak területek, amiken már látszik, hogy mivel is jár a 80+.

A járványügyi korlátozások miatt szinte csak a kert maradt neki, ami karbantartotta az egészségét, ami minden nap átmozgatta. Ez nagy áldás volt neki, viszont a kiesett mozgás le is gyengítette. Az, hogy a kertjében műfű legyen azért jutott eszünkbe, mert a fűnyírás azok közé a feladatok közé tartozik, amik csak feleslegesen fárasztanák őt az egyéb kerti munkák mellett.

A műfű kínálatban ma már olyan élethű darabok vannak, melyek szín és textúra tekintetében is nagyon hasonlítanak az igazi fűre, ráadásul ezek a műfüvek akár évekig szép megjelenést biztosíthatnak a kertnek úgy, hogy gondozni egyáltalán nem kell őket kültéren használva.

A nagymamám kertjébe a Grassland műfüvei közt nézelődünk, akiknek a webshopjában számos típus közül válogathatunk. Ez a gyeptégla lehelyezés olyan szempontból is jó döntésnek bizonyult, hogy rendezettebb megjelenést adott a kertnek: élesebb határ húzódik a veteményes és a fű, illetve a virágágyás és a fű között. Ráadásul a gyomnövények eltávolítása is egyszerűbbé vált ebből adódóan, így minden szempontból úgy érezzük, hogy megérte műfűre váltani.